Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Βιωματικό σεμινάριο σαπουνιού από ελαιόλαδο με τη Δέσποινα Μαθιουδάκη, το Σάββατο στο Πλουμί







Στα πλαίσια του προγράμματος του Μαΐου που έχει ήδη ανακοινωθεί, αρχίζει στο Πλουμί ένας κύκλος δραστηριοτήτων σε σχέση με την αυτάρκεια και τη γνώση. Αυτό το Σάββατο λοιπόν, φτιάχνουμε μόνοι μας το δικό μας φυσικό σαπούνι, σε ένα βιωματικό σεμινάριο με τη Δέσποινα Μαθιουδάκη.

"Επανεκτιμώντας την γνώση των γιαγιάδων μας φτιάχνουμε σαπούνι από ελαιόλαδο με φυσικό τρόπο ,αρωματίζοντας το με βότανα της Κρήτης. Επενδύουμε στην αυτάρκεια ,την ανακύκλωση και την οικιακή οικονομία.Μαθαίνουμε την ιστορία του σαπουνιού και την ανάπτυξη της σαπωνοποιίας προηγούμενων εποχών στο Ηράκλειο .
Για το βιωματικό σεμινάριο παρασκευής σαπουνιού από ελαιόλαδο με φυσικό τρόπο,αν ενδιαφέρεστε να φτιάξετε το δικό σας σαπούνι, φτιάξτε παρέες και μοιραστείτε τα υλικά και φυσικά και τα σαπούνια.
Θα χρειαστείτε περίπου 3 κιλά ελαιόλαδο (είναι προτιμότερο παλιό λάδι ,ή φιλτραρισμένο φετσόλαδο,όχι πάντως τηγανόλαδο) \
Περίπου μισό κιλό καυστική σόδα από είδη υδραυλικών (όχι ποτάσα)
Νερό απιονισμένο ή βρόχινο 1 κιλό
Τα βότανα και τα αιθέρια έλαια που επιθυμείτε σας και ελάτε να φτιάξουμε μαζί το σαπούνι του σπιτιού σας.
Πρέπει να έχετε μαζί σας ένα κουβαδάκι που να κλείνει απο πάνω για την μεταφορά, χωριτηκότητας 4-5 λίτρων.Επίσης μια κουτάλα που ίσως δεν χρησιμοποιείται.Πιθανόν Μίξερ χειρός ,ζυγαριά ,ποδιά,γάντια και μια παλιά εφημερίδα .Η διάρκεια είναι 2,5 ώρες περίπου.
Τηλέφωνο: 6970535701 για τυχόν απορίες."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου