Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Τρία (τέσσερα) παιδιά που δεν ήθελαν να σταματήσουν, τη Δευτέρα που πέρασε στο Πλουμί








Και πριν προλάβουμε να συνέλθουμε από όσα συνέβησαν την Κυριακή, τη Δευτέρα είχαμε ακόμα μία βραδιά με μουσική. Το "Χάπι", δηλαδή η Θοδώρα Αθανασίου με την κιθάρα και τη λάφτα και η Μαρία Πλουμή με το λαούτο, καθώς και με τις φωνές τους, συναντήθηκε με τον Γιώργο Μαυρομανωλάκη με το ούτι, το λαούτο και τη φωνή, συναντήθηκαν στο Πλουμί, σε μια βραδιά με πολλές προσδοκίες,είναι η αλήθεια.
Σε ένα σχεδόν κατάμεστο Πλουμί από την αρχή, μιας κοινό και μουσικοί έδωσαν σχεδόν ραντεβού, τα παιδιά έδειξαν από την αρχή τις προθέσεις τους: έδειξαν ανυπόμονοι να ξεκινήσουν.
Οι συστάσεις έγιναν για μία ακόμα φορά και όλα ξεκίνησαν. Ένα σύνολο από κομμάτια, προσαρμοσμένα στο ταλέντο και την τεχνοτροπία των παιδιών, τραγούδια μοιρασμένα στα τρία, ή ενώσεις διαφορετικών (ή όχι τόσο διαφορετικών) τραγουδιών, παραδοσιακών, δικών τους και όχι μόνο, γέμισαν το χώρο απ'άκρη σ'άκρη, με ένα κοινό που για μία ακόμα φορά μας χάρισε το σεβασμό και τη σιωπή του, καθώς και το κέφι του όταν αυτό χρειαζόταν. Μια ισοτιμία που σε προκαλούσε να γίνεις μέρος της, ανάμεσα σε όχι λίγες εξαιρετικές στιγμές υψηλού επιπέδου, με το συγχρονισμό, το διάλογο ανάμεσα στα όργανα και τις φωνές να κυριαρχούν.
Χαρακτηριστικό των παραπάνω, και καθώς η βραδιά συνεχιζόταν, είναι το γεγονός ότι παρά την πρόθεση για διάλειμμα, αυτό δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και ξεχάστηκε, ενώ πέρα από την ανταπόκριση του κοινού που περιγράψαμε παραπάνω, στο τελευταίο μέρος της συναυλίας συμμετείχε και ο Γιώργος Παπαϊωάννου με το εξαιρετικό βιολί του.
Από το βράδυ της Δευτέρας κρατάμε οπωσδήποτε αυτή την ισοτιμία για την οποία μιλήσαμε, το τόσο ατομικό όσο και συλλογικό ταλέντο των παιδιών, την ολοφάνερη χαρά τους να παίζουν τόσο μεταξύ τους όσο και με τους άλλους, ζητήματα που για εμάς είναι δείγματα υψηλής μουσικής παιδείας. Θέλουμε επίσης να κρατήσουμε αυτή την ανυπομονισία,τόσο στην αρχή, στο διάλειμμα όσο και στο τέλος, κάτι που αποδεικνύει το πόσο σημαντικό να είναι ανοιχτός κανείς προς τη μουσική. Θέλουμε τέλος για μία ακόμα φορά να κρατήσουμε τα αμέτρητα χαμόγελα που χαρίζανε τόσο μεταξύ τους όσο και με το κοινό.
Οι μουσικές και όχι μόνο βραδιές στο Πλουμί συνεχίζονται. Μείνετε συντονισμένοι.

Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από τη βραδιά της Δευτέρας, στο άλμπουμ εδώ.
Μπορείτε επίσης να πάρετε μια γεύση από τη βραδιά,στα βίντεο εδώ, εδώ , εδώ και εδώ.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου