Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Garlic Duo, encore, ή αλλιώς η Πέμπτη που πέρασε στο Πλουμί




Και πριν προλάβουμε καλά καλά να συνέλθουμε από τα προηγούμενα, μία ακόμα βραδιά με μουσική, εκτός προγράμματος αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε στο Πλουμί την Πέμπτη που πέρασε.
Μιλάμε για ένα ντουέτο δύο πολύ καλών μουσικών, αγαπημένων μας παιδιών, του Παύλου Σπυρόπουλου στο κόντραμπάσο και της Θοδώρας Αθανασίου στην κιθάρα, για τους Garlic Duo.
Χωρίς πολλές περιστροφές, θέλουμε να πούμε τα εξής:
-Οι garlic duo μας παρουσίασαν μια σειρά από "πειραγμένα" παραδοσιακά και όχι μόνο κομμάτια, από τηνΕλλάδα και αλλού, παιγμένα από δύο όργανα με άριστη ενορχήστρωση και με όχι λίγες στιγμές υψηλής δεξιοτεχνίας αλλά και συναισθηματικής φόρτισης.
-Ταυτόχρονα μας παρουσίασαν μια σειρά από δικά τους κομμάτια, διατηρώντας πάντα τα ίδια χαρακτηριστικά, επαναφέροντάς μας σε αυτή την αίσθηση που σου αφήνει μια νέα σύνθεση. Οφείλουμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτή η αίσθηση, στην περίπτωση των παιδιών ήταν αρκετά γλυκιά.
-Οι garlic duo μας χάρισαν επίσης ένα εντελώς νέο στήσιμο, όχι μπροστά στο μπαρ, όχι μπροστά στη μικρή πόρτα,γενικώς όχι κάθετα, αλλά κάπως διαγώνια, με τα τραπέζια αμφιθεατρικά γύρω του. Μπορούμε να πούμε λοιπόν, ότι αυτή η διαγώνια διάσταση, μπορούμε να πούμε ότι μας έκανε τουλάχιστο εντύπωση.
-Οι garlic duo τέλος, μας έδωσαν και ένα νέο στιγμιότυπο συναυλίας και όσο αφορά στη διάρκειά της. Ένα μικρό σχετικά πρόγραμμα, που ξεκίνησε γύρω στις 22:00, τέλειωσε γύρω στις 11 και, και έδωσε μετά σε όλους το χρόνο να συζητήσουν τις εντυπώσεις τους. Ταυτόχρονα βεβαίως, άφησαν πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια και το μέλλον αυτού του ντουέτου, που ανυπομονούμε, τόσο εμείς, όσο και το κοινό που παρευρέθηκε εκείνο το βράδυ, να ξανακούσουμε.

Πριν τελειώσουμε θέλουμε να σημειώσουμε και κάτι ακόμα. Κάτι που παρατηρούμε συχνότερα τελευταία, και από ότι φαίνεται παίζει καθοριστικό ρόλο, είναι η ίδια η διάθεση, το χαμόγελο και η θετική ενέργεια, που απλόχερα μοιράζουν οι μουσικοί στο χώρο. Ε, λοιπόν, οι garlic duo, ήταν ακόμα ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα στη σειρά των βραδιών με μουσική αυτό το μήνα.

Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από την Πέμπτη που πέρασσε στο Πλουμί κάνοντας κλικ στο άλμπουμ εδώ.
Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από την βραδιά στα βίντεο εδώ και εδώ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου