Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ένας άλλος κόσμος (ξανά) ανοίχτηκε μπροστά μας, την τελευταία ημέρα του καλοκαιριού







Η τελευταία ημέρα του καλοκαιριού στο Πλουμί, δε θα μπορούσε παρά να είναι επίσης ξεχωριστή. Μιλάμε φυσικά για τη βραδιά flamenco κιθάρα, με το Δημήτρη Κουκουλιτάκη και όσα ζήσαμε τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.
Θέλουμε να κάνουμε σαφές το γενικό κλίμα όσων θα πούμε παρακάτω: ό,τι και να πούμε για αυτό που ζήσαμε είναι λίγο.
Ένας άνθρωπος, ένα όργανο, χαμηλός φωτισμός, απόλυτη ησυχία (τουλάχιστον εντός του χώρου), και για μία ακόμα φορά, μετά από την περσινή εμφάνιση, οι Αρχάνες, πήραν έναν αέρα Ανδαλουσίας που ξεκινώντας από το Πλουμί, διαχύθηκε και στη γειτονιά. Ένα ατέλειωτο ταξίδι ανάμεσα σε αυτοσχεδιασμούς, συνθέσεις και ήδη γνωστά κομμάτια, όλα αυτά μαζί σε μία ίσως από τις πιο ξεχωριστές εμφανίσεις από αυτές που έχουν πραγματοποιηθεί στο χώρο.
Ο Δημήτρης Κουκουλιτάκης τόσο με το ταλέντο αλλά και με την εκφραστικότητά του, ξεδίπλωσε μπροστά μας τις δυνατότητες ενός οργάνου σε μία μουσική που η αλήθεια είναι ότι δεν ακούμε συχνά, έναν ολόκληρο κόσμο με εικόνες, ιστορίες και συναισθήματα, και έκανε τόσο εμάς όσο και όσους βρέθηκαν στο χώρο για περίπου 3 ώρες να μείνουμε άναυδοι και γοητευμένοι από όλα τα παραπάνω. Μια συναυλία πολύ υψηλού επιπέδου, από αυτές που μας κάνουν υπερήφανους, και που μας υπενθυμίζουν κάτι πολύ απλό: την αξία, τη δύναμη και τη σημασία της άμεσης διαδραστικότητάς μας με τη μουσική, με το μουσικό τόσο σε μία συναυλία όσο και γενικότερα, μιας και μπορεί αυτή να αποτελέσει το μέσο για να μεταφερθούν κόσμοι ολοκληροι.
Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από τη βραδιά στο άλμπουμ εδώ.
Μπορείτε να πάρετε μια γερή γεύση από τη συναυλία στα βίντεο (δε μπορούσαμε να σταματήσουμε να γράφουμε) εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου