Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ένα απλό γλέντι με πλούσια συναισθήματα την Κυριακή που πέρασε στο Πλουμί



Την Κυριακή που πέρασε, ταξιδέψαμε σε άλλες δεκαετίες στο Πλουμί. Ρεμπέτικα και όχι μόνο τραγούδια, γέμισαν το χώρο, παιγμένα από ταιριαστά όργανα και "παλιακές" φωνές. Ο Γιάννης Κυριακάκης και ο Διαμαντής Αργυριάδης, έπαιξαν για εμάς μπροστά σε ένα στρογγυλό τραπέζι γεμάτο μεζέδες, σε ένα ρεμπέτικο γλέντι.
Οι απλές πενιές του τρίχορδου μπουζουκιού του Γιάννη, μαζί με το μπασοκίθαρο παίξιμο της κιθάρας του Διαμαντή, συνοδευόμενα από τις φωνές και τα συναισθήματα που αυτές προκαλούσαν,έδωσαν μια ακόμα διάσταση του χώρου και των καθιερωμένων κυριακάτικων γλεντιών.
Απλές αλλά κλασικές επιλογές, από όλο το εύρος των πρώτων δεκαετιών του προηγούμενου αιώνα, με το λαμπερό ήχο του μπουζουκιού να κυριαρχεί, έκαναν παρέα στις παρευρισκόμενες παρέες που σιγοτραγουδούσαν σχεδόν όλο το βράδυ.
Ένα αποτέλεσμα, τόσο αυτό των μουσικών, όσο και αυτό του κοινού, πέρα για πέρα γνήσιο, που μας θύμισε την απλότητα με την οποία οι άνθρωποι μπορούν να γλεντούν, σε αντιδιαστολή με τον πλούτο των συναισθημάτων που προκαλεί μια τέτοια κατάσταση.

μπορείτε να δείτε κάποιες από τις στιγμές της Κυριακής στο άλμπουμ εδώ.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου