Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Άλλη μια συνάντηση για την ομάδα με τα μικρασιάτικα και τα παραδοσιακά χθες στο Πλουμί







Η Παρασκευή ολοκληρώθηκε χθες στο Πλουμί με μία ακόμα δραστηριότητα. Η μουσική ομάδα με παραδοσιακά και μικρασιάτικα με το Στέλιο Κασσαπάκη συμπλήρωσε χθες πέντε μήνες συναντήσεων. Ο κύκλος στήθηκε για μία ακόμα φορά στο Πλουμί, και όλα άρχισαν για μία ακόμα φορά με ένα ταξίμι του εξαιρετικού μας Στέλιου, που έδωσε το έναυσμα για το πρώτο κομμάτι.
Λίγες στιγμές μετά, όλα βρέθηκαν μπροστά μας. Οι άνθρωποι, τα όργανα, οι μελωδίες, τα μάτια, τα πρόσωπα, τα χαμόγελα, οι παραινέσεις, οι διορθώσεις, τα βλέμματα των περαστικών που στέκονταν στα παράθυρα,τα φλυτζάνια με τους καφέδες, οι θεωρητικές και πρακτικές επεξηγήσεις, όλα κομμάτια του ίδιου μουσικού παζλ.
Το τι συμβαίνει στις συναντήσεις της ομάδας εδώ και πέντε μήνες το έχουμε γράψει πολλές φορές από εδώ. Πέντε μήνες μετά και παρατηρώντας όλα τα κομμάτια του παζλ που είπαμε πριν, μπορούμε να πούμε ότι αυτό που συντελείται στο Πλουμί τις Παρασκευές είναι κάτι πολύ παραπάνω από μια συνάντηση μουσικής. Πέντε μήνες μετά μπορούμε να πούμε ότι νοιώθουμε αρκετά σοφότεροι όσο αφορά στις μουσικές μας γνώσεις, στις γνώσεις μας γύρω από τα κομμάτια και την ιστορία τους, το κυριότερο όμως είναι ότι νοιώθουμε κάποια βήματα σε δύο πολύ μεγάλες αρετές, τις οποίες από την πρώτη στιγμή γνωρίσαμε στις συναντήσεις αυτές. Το να χαιρόμαστε να παίζουμε όλοι μαζί, αλλά και να προσεγγίζουμε τη μουσική όχι μόνο σα μια δημιουργική δραστηριότητα, αλλά σαν ένα κομμάτι του ίδιου μας του εαυτού.
Το επόμενο ραντεβού για τη μουσική ομάδα δώθηκε σε τρεις Παρασκευές από τώρα, στις 17 Απριλίου.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου