Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Τέσσερα παιδιά που ξεπέρασαν το "μέχρι εκεί", το βράδυ του Σαββάτου στο Πλουμί





Hastalli θα πει "μέχρι εκεί". Ένα project, πέρα από τα σύνορα μιας χώρας ή ενός κλασικού σχήματος μιας μουσικής μπάντας, που βασίζεται σε μια πολύ απλή και πολύ βασική αρχή. Ένα σύνολο ανθρώπων, σταθερών αλλά και επισκεπτών, που παίζουν και τους αρέσει να παίζουν μαζί.
Οι Hastalli, με την τωρινή τους σύνθεση και με το βασικό τους πυρήνα, τη Laura Cortinas στο βιολί, την κιθάρα και τη φωνή, και τον Alex Lafer στο ούτι, αλλά και τον Javier Perez στα κρουστά και τον Alejandro de Antonio στο κόντραμπάσο, ήρθαν στο Πλουμί το βράδυ του Σαββάτου, για μία πραγματικά εντυπωσιακή συναυλία από κάθε άποψη.
Ένα εξαιρετικά ανάλαφρο και ποιοτικό αποτέλεσμα, χωρισμένο σε δύο μέρη. Το πρώτο, πιο ακουστικό, τράβηξε την προσοχή του κοινού, που νωχελικά απόλαυσε μια σειρά από κομμάτια, παιγμένα από ένα σύνολο ταλαντούχων παιδιών, που δένουν μαζί,προκαλώντας έντονα συναισθήματα στο κοινό. Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, ακολούθησε το δεύτερο μέρος, με ένα σύνολο από διασκευές και όχι μόνο, ένα σύνολο από παραδοσιακά και όχι μόνο κομμάτια, σε πιο έντονους ρυθμούς και πιο ζωντανό κλίμα που για να πούμε την αλήθεια, προκάλεσε πιο έντονες κινήσεις, πιο έντονες αντιδράσεις, πιο πολλά χαμόγελα και πιο πολλή ζωντάνια γενικότερα.
Από όπου και να το πιάσει κανείς, όσα ζήσαμε το βράδυ του Σαββάτου, και πριν συνέλθουμε από το γεμάτο από κουβάδες, ανθρώπους όλων των ηλικιών, και γνώση απόγευμα, είναι κάτι που ξεπέρασε κατά πολύ κάθε προσδοκία, τόσο από το ταλέντο των παιδιών που ξεχείλισε κυριολεκτιά το χώρο και ξεπέρασε αυτό το "μέχρι εκεί", όσο και από το κοινό που ανταποκρίθηκε και απόλαυσε μαζί μας τη βραδιά.
Μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από το βράδυ του Σαββάτου στο άλμπουμ εδώ.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου